Kirja: Yläkuu ja alakuu - ajoituksen taíto suomalaisessa kansanperinteessä

Suomalaisen kansanperinteen mukainen käsitys kuun vaikutuksesta eri töiden tekemisen ajankohtaan ensi kertaa kirjana.

Kirjan alussa käydään läpi Kuun merkitystä ja eri kuunvaiheiden nimityksiä kansanperinteessä. Loppuosa kirjaa jakaantuu eri töihin ja toimiin, joiden ajoitus riippui kuunvaiheista.
Mm. vihdan teko, vesakon raivaus, taikinan leipominen, poltto- ja rakennuspuiden kaato, uunin muuraus, kukkien ja perunan istutus, viljan kylvö, heinän niitto, hiusten leikkuu, taikinan nousu, kalanpyydysten teko, syöttien käyttö metsästyksessä, tuhoeläinten hävitysaika, jne.
Luonnon rytmi, jossa tuore ja kuiva aika vaihtelevat, seuraa Kuun vaiheita, ja oli siksi entisajan ihmiselle helposti havaittavissa suoraan luonnosta, mutta erityisesti kuun asennosta taivaalla. Nousevan kuun eli kasvavan kuun aikana moni työ tuotti paljon paremman tuloksen kuin laskevan eli vähenevän kuun aikaan. Tästä on peräisin sananlaskumme: "Odottaa kuin Kuuta nousevaa". Väärään aikaan tehden kun tulosta ei syntynyt.

Hinta on 25,-. Ei postikuluja, lasku mukana. Toimitus 2-3 päivässä.
Selaa kirjan tarkkaa sisällysluetteloa.
Tai selaa kirjan alkuosan sivuja, klikkaa kansikuvaa!

Lue kirja-arvio: Tilaa kirja.

 -----------------------------------------------------------

Odotettu kirja Naisen kehon kuurytmistä, sen seuraamisesta ja ymmärtämisestä kuunkierron mukaan.

Terhi Hirvikallio on opiskellut Saksassa ja Kiinassa, ja hoitaa asiakkaitaan Suomessa kiinalaisen lääketieteen, akupunktion ja luontaishoitojen avulla. Kirjassa hän kertoo mitä missäkin kuunkierron vaiheessa kannattaa tehdä: ruuat, reseptit, tunteiden ymmärtäminen, kehon tarpeet, ja jopa neuvoja miehille miten tukea ja ymmärtää naista kierron eri vaiheissa.

Tämän kirjan lukemisesta tulee hyvä olo. Kuukautiskierto on luonnollinen rytmi, ja sen häiriötilat voidaan hoitaa luonnon keinoin kun sitä oppii ymmärtämään. Kirja kertoo naisten voiman löytämisestä nykyisessä elämänrytmissäkin. Terhin luoman Kuukellon avulla oma kuukautiskierto tulee tutuksi. Tunteille ja tuntemuksille löytyy rytmi ja selitys. Omaan rytmiin tutustumalla löytää luottamuksen sen seuraamiseen. Milloin on energisimmillään, milloin haluaa levätä, ja miten selittää sen muille.
Kirja käy naisen elämän läpi ensimmäisistä kuukautisista niiden loppumiseen. Matkalla on neuvoja omien tuntemusten jäsentämiseen ja kehon tukemiseen kierron eri vaiheissa: ruokareseptejä, värejä, musiikkia, liikkumista, voimasanoja. Neuvoja vaivojen hoitoon kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta tasapainoa etsimällä. Kuukautisten loppumisen aikaa käsitellään vain lyhyesti.
Miehille on omat neuvonsa, jotka auttavat tarjoamaan tukea vaimolle, tyttöystävälle tai myös omalle tyttärelle kuukautiskierron eri vaiheissa. Kun mies otetaan huomioon, hänen ei tarvitse torjua asiaa vaan hän osaa ja voi vaikuttaa rakkaan ihmisen hyvinvointiin.
133 sivua, pehmeäkantinen, ilmestynyt 2016.

Kirjan hinta on 24,-. Ei postikuluja, lasku mukana. Toimitus 2-3 päivässä. (Kun kyseessä on tavallista suurempi tilaus tai ilmenee muu erityinen syy, voi Yläkuu kustannus pyytää ennakkomaksun tilille ennen tilauksen toimittamista.)

Tilaa kirja.

Wanhan ajan Kuukalenteri 2018 on myynnissä koko vuoden!

Katso seinäkalenterista suoraan perimätiedon mukaiset kylvö- ja istutusajat eri kasveille, rikkaruohojen perkausajat, vesakon raivaus, hävityspäivät, vastan/vihdantekopäivät, kukkien mullan vaihto, hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkaus, varttamimen, puiden istutus, hirsi-, puusepän-, vene- ja polttopuun kaatoajat, hiusten leikkuu- ja värjäyspäivät, yrttien keruuajat, joulukuusen kaatoaika, jne.

Tämän helpompaa vanhojen neuvojen hyödyntäminen ei voi olla! Upeat kuvat taivaanilmiöistä ja kuvien selitystekstit kertovat mitä kaunista ja mielenkiintoista taivaalla kulloinkin voi nähdä: halot, kehät, revontulet, sateenkaaret, sumukaaret, ilmakehän ilmiöt, tähtitaivas, jne. Vuoden työt päivä päivältä! Nimipäivät ja juhlapyhät. Kuun vaihe ja korkeusmerkki joka päivälle. Täysikuun ja uusikuun tarkat hetket. Suomalaista perimätietoa!
Kalenterin hinta on 20,-. Se tulee kirjeessä lasku mukanaan. Ei postikuluja.
Perinteiseen tapaan lisäksi paljousalennusta saa 2-4 kpl tilauksesta -10%, 5kpl tai yli tilauksesta -20%. Isommat määrät, yhdistykset tai jälleenmyynti: kysy hinta erikseen.
Tilaa Wanhan ajan Kuukalenteri 2018 tästä.

(Kun kyseessä on tavallista suurempi tilaus tai ilmenee muu erityinen syy, voi Yläkuu kustannus muutoinkin pyytää ennakkomaksun tilille ennen tilauksen toimittamista.)

Avaa esimerkkikuva vuoden 2018 kalenterista!

Kuu ja sää Päiväkirja 2018 on myynnissä koko vuoden! Samat töidentekoajat kuunvaiheiden mukaan, kuin Wanhan ajan Kuukalenterissakin, mutta päiväkirjamuodossa! Eli puutarhan kaikki tärkeimmät työt. Sääpäiväkirjaa pitämällä näet myös sään vaikutukset puutarhaan ja terveyteen. Värikuvitus. Kätevät värikoodit kuunvaiheille - milloin on istutus, milloin perkausaika. Joka päivälle muistiinpanotilaa, viikko yhdellä aukeamalla. Kovakantinen. Merkkinauha. Ilmestyy vuosittain. Kuva päiväkirjan aukeamasta.

Päiväkirjan hinta on 20,-. Ei postikuluja, kirjeessä kotiin, lasku mukana.
Paljousalennusta saa 2-4 kpl tilauksesta -10%, 5kpl tai yli -20%. Kun tilaat 5 kpl tai yli, laita mukaan puhelinnumero, että posti voi lähettää tekstiviestillä paketin saapumisilmoituksen.
Tilaa Päiväkirja 2018.

Alan klassikko: Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa.

Itävallan Tirolin Alpeilla kasvanut Johanna Paungger oppi lapsena isovanhemmiltaan miten Kuuta seuraavat luonnon rytmit vaikuttavat kaikessa elollisessa. Johanna kertoo tarkasti millä Kuun vaiheella ja missä eläinradan merkissä ollessaan mitäkin sairautta pitää hoitaa parhaan tuloksen saamiseksi. Samoin eri puutarhatöiden ajoituksesta, puiden kaatoajoista, erilaisista puun käyttötarkoituksista jne on yksityiskohtaista kokemusperäistä tietoa! Aivan upea tietopaketti Kuun vaikutuksista! Sisältää kuukalenterisivut vuosille 2009-2020. 185 sivua. Selaa kirjan sisällysluetteloa. Lue kirja-arvio!

Hinta 34,- Ei postiennakkoa tai muita postikuluja. Kirjeessä kotiin, lasku mukana. Posti tuo 2-3 päivässä. Tilaa kirja. (Kun kyseessä on tavallista suurempi tilaus tai ilmenee muu erityinen syy, voi Yläkuu kustannus pyytää ennakkomaksun tilille ennen tilauksen toimittamista.)

Kuun vaikutus rakentamiseen Samoilta tekijöiltä kuin "Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, jne.". Johanna Paunggerin ja Thomas Poppen toinen suomennettu kirja. Tarkat ohjeet millä kuunvaiheella ja miksi pitää tehdä rakentamisen eri työt. Alkaen perustuskuopasta ja salaojituksesta, jatkuen betonivaluun ja perustuksiin, puurakenteisiin, jne. Vaihe vaiheelta talon rakentamisen eri työvaiheet ja mihin asioihin kuu vaikuttaa. Näillä neuvoilla saat terveen talon, johon vesi ei jää, eivätkä homeet kasva. Vanhan ajan ymmärrys siitä miten vuorovesivoima toimii kaikessa missä on vettä eli kosteutta. Joka työvaiheelle paras, melko hyvä, huono ja kaikkein huonoin tekoaika. Upea kirja ylistämään puurakentamista ja terveen rakennuksen merkitystä ihmisen terveyteen. Tärkeä apu homekorjauksiin, jotta kosteus todella saadaan pois.
127 sivua, sisältää kuukalenteri-sivut vuosille 2012-2020. Selaa kirjan sisällysluetteloa.

Hinta 34,-. Ei postiennakkoa tai muita postikuluja. Kirjeessä kotiin, lasku mukana. Posti tuo 2-3 päivässä. Tilaa kirja. (Kun kyseessä on tavallista suurempi tilaus tai ilmenee muu erityinen syy, voi Yläkuu kustannus pyytää ennakkomaksun tilille ennen tilauksen toimittamista.)

Uusintapainos: Nappaako tänään - opaskirja kalamiehille kalantulon ennustamisessa. Tässä kirjassa on kerrottu suomalaisten kalastajien kokemuksella milloin kala syö. Eri kalalajien kohdalla on tutkittu kuunvaiheen vaikutus, tuulen, ilmanpaineen, valaistuksen ja vuorokaudenajan vaikutus, jne. Kaikki on kokemusperäistä tietoa satojen kalastajien ja kymmenien tuhansien kalastuskertojen todellisista saalismääristä. Kirjoittaja A. Merivesi on tehnyt upean työn selvittäessään milloin mikäkin tekijä vaikuttaa, ja miten. Tämä kirja on pitkään odottanut uusintapainosta, ja sen taulukot antavat selkeän käsityksen näistä luonnonrytmeistä, joiden avulla tämän päivänkin kalastaja voi arvioida parhaat syöntiajat. Selaa kirjan sisällysluetteloa.

Hinta 25,-. Ei postiennakkoa tai muita postikuluja. Kirjeessä kotiin, lasku mukana. Posti tuo 2-3 päivässä. Tilaa kirja. (Kun kyseessä on tavallista suurempi tilaus tai ilmenee muu erityinen syy, voi Yläkuu kustannus pyytää ennakkomaksun tilille ennen tilauksen toimittamista.)

Ensimmäisen painoksen on julkaissut Weilin+Göös 1969. Uusintapainos on kunnianosoitus A.Meriveden muistolle.
Sivun alkuun.

CURRENT MOON

moon info

Posti tuo kotiin asti:

Kirjat ja kalenterit lähetetään kartonkikuorissa, jotka posti jakaa kotiin asti. Ne ovat alle 3 cm paksuja ja mahtuvat näin postiluukusta sisään. Useamman kappaleen tilaukset voidaan jakaa kahteen kuoreen.

Pistekirjoituksella:

Yläkuu ja alakuu -kirjan voi lukea myös pistekirjoituksella! Ota yhteyttä Näkövammaisten kirjastoon, Celiaan. Lisää sivuilta: www.celialib.fi