Yläkuu ja alakuu -kirja

Kansanperinteen mukaiset töiden tekoajat kuunvaiheiden mukaan.

 

Kuun vaikutus -kirja

Lisää perimätietoa: Kuun vaikutus terveyteen, puutarhaan, peltoon ja metsään.

 

Kuun vaikutus rakentamiseen

Perimätieto talon rakentamisen kaikista työvaiheista: salaojitus, betonivalu, puu-rakentaminen, maalaus.

Blogi: Miten Kuu vaikuttaa juuri nyt? Mitkä työt tuottavat nyt parhaan tuloksen, mitkä vasta kuunvaiheen vaihduttua? Lue tästä!

Wanhan ajan Kuukalenteria 2019 on saatavilla koko vuoden.

Katso esimerkkikuva kalenterista ja lue lisää: Seinäkalenteri, jossa on upeat kuvat taivaan ilmiöistä ja eri töiden tekoajat kuun vaiheiden ja suomalaisen kansanperinteen mukaan: Kylvö, istutus, perkaus, yrttien keruu, vihdan eli vastan tekoaika, vesakon raivaus, hiusten leikkuu, puiden kaato eri tarkoituksiin, joulukuusen kaatoaika, jne... joka päiväruudussa valmiina! Sisältää kesän parhaat kitkemispäivät. Uutena: kukkien kastelupäivät, kukkasipulien istutus syksyllä, pensasaitojen tuuheutusleikkaus keväällä sekä sään ennustus uudenkuun sirpistä.

Uusi kirja tulossa heinäkuun alussa: Sään merkit lähiympäristössä. Miten vanha kansa ennusti säätä luonnon merkeistä: Miten hyvin kaiku vastaa ja miksi tyvenellä metsä humisee? Mikä saa puhelinlangat laulamaan ja oven saranat vinkumaan? Kovettuuko suola astiassa ja ruostuuko työkalun terä? Kutittaako korvaa tai varvasta? Johtuuko väsymys sään muutoksesta? Mitä ennustaa kipakka löyly tai räiskyvä takkatuli? Miten savu nousee ja jääkö pesään hiiliä? Mistä tulee sana tulipalopakkanen? Sään ennustus kahvikupista ja sokeripalasta. Veistä perinteinen säätikku. Kirja ilmestyy lähiviikkoina.

TULEVIA TAPAHTUMIA:

Puutarhamessut Lepaalla Hämenlinnan lähellä.
To-La 15.-17.8. Kaikille avoin mutta ammattiviljelyyn keskittyvä puutarhamessu. Tänä vuonna juhlanäyttely. Kuukirjat ja -kalenterit myynnissä, tule kysymään viljelyneuvot ja juttelemaan Kuusta. Lepaan sivut

Anne Pöyhönen ja Yläkuu kustannus suosittelee lämpimästi yhteistyökumppaneidensa Kuu-luentoja ja messuja, joissa Yläkuun kuukirjat ja -kalenterit ovat aina myynnissä:

La 27.7. klo 10-17 2 KUU-LUENTOA. Kartanon pihapiiri-tapahtuma Lammilla (Hämeenlinnan ja Lahden puolivälissä), jossa kaksi Kuun vaikutus puutarhassa -tietoiskua päivän aikana: Petra ja Piia Hintikainen / Maaelo Oy. Järjestäjä Porkkalan kartano facebookissa. Järjestäjä Porkkalan kartanon nettisivut.

La 7.9. klo 11.00 Kuun vaiheet ja puutarhan hoito Sari Weckström Espoon työväenopisto/Omnia, Tapiola, Itätuulentie 1, Espoo. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Ilmonetin kautta tästä.

Tai voit opiskella Kuun vaikutuksia puutarhanhoitoon verkkokurssilla: Verkkokurssi kuun vaikutuksesta puutarhaan ja puutarhanhoitoon. Sari Weckström Hinta 45 €. Kurssi on heti käytössäsi ja voit katsoa sen osissa sekä vaikka satoja kertoja uudelleen. Sinulla on myös mahdollisuus kysyä ja viestiä sähköpostilla opettajan kanssa. Lisätietoja

Tässä linkki Yläkuun yhteistyökumppanin hortonomi Sari Weckströmin ylläpitämään listaan, johon kerätään kaikki tiedossa olevat Kuuperimätieto-luennot ympäri Suomea.
Niin Yläkuun Anne Pöyhösen kuin muidenkin aiheesta luennoivien ja kursseja pitävien. Meitä on jo monta, jotka olemme perehtyneet tähän perimätietoon ja sen hyödyntämiseen käytännön töissä. Voit myös ottaa yhteyttä ja kysyä luentoa omalle paikkakunnallesi.

Haluatteko tapahtumaanne Anne Pöyhösen luennon Kuun vaikutuksesta kansanperinteen mukaan puutarhaan, terveyteen, metsänhoitoon, tai kuukalenterin ja suomalaisten kalenterien historiasta (almanakka & riimusauva)? Ota yhteyttä puh. 050 535 33 21. Yhteystiedot.

Anne Pöyhösen radiohaastattelut ja lehtiartikkelit Kuun vaikutuksesta:
- Turusta kaivetun vanhan kimpiastian pohjan raapustusten tulkinta, eli käännös riimuista suomeksi.
- Raumalainen-lehden haastattelu 24.4.2019
- Voi Hyvin -lehden haastattelu 7/2018
- Radiohaastattelu RadioClassic 2016
- Helsingin Messukeskuksen lehdistötiedote 4.4.2017
- Suomen Luonto -lehden artikkeli Kuusta 15.11.2018
- Turun Sanomat 30.3. 2014
- Yle Radion haastattelu joulukuusen kaatoajasta 14.12.2016.
- Syyskuu 2015: Anne Pöyhösen haastattelu kuunkierron vaikutuksista Radio Classic:in kanavalla.
- Anne Pöyhösen haastattelu kuunkierron vaikutuksista Yle Radiossa 1.10.2014
- 20.1.2014 METSÄRADIO: Anne Pöyhösen haastattelu puiden kaatoajoista (Kuuntele netissä.)
- Anne Pöyhösen haastattelu joulukuusen kaatoajasta Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 18.12.2013.
- Kuuntele tästä: Anne Pöyhönen kertoo Kuun vaikutuksesta ja Wanhan ajan Kuukalenterin käytöstä. Ruotsin suomalaisten Sisu-radion haastattelu 25.4.2013
- Anne Pöyhösen haastattelu Yle Radio Keski-Suomi 19.6.2013
- Sisu-radiossa Ruotsissa 24.4.2013 (Kuuntele netissä.)
- Yle Radio Keski-Suomi 11.3.2013. (Tekstinä netissä.)
- Yle Radio Satakunta joulun alla 2011. (Vain suorana lähetyksenä, ei netissä.)
- Yle Radio Satakunta kesäkuussa 2011.
- Yle Radio Satakunta ssa 2010.
- Joensuun radio tammikuussa 2010.
- Yle Radio syyskuussa 2009.

Menneitä tapahtumia:

Ma 10.6. Helsinki: Anne Pöyhösen luento Kuun vaikutus puutarhassa ja terveydessä Klo 17.00-19.00 Töölön kirjasto, Topeliuksen katu 6. Mika Waltari sali, 4. krs. Luento on ilmainen. Kuukirjat ja –kalenteri myynnissä. Kirjaston sivut ja luennon tiedot. Helsinki To 16.5. 2019 Annalan taimitori, Hyötykasviyhdistys järjestää. Paikalla ainakin Piia ja Petra Hintikainen. Tapahtuman sivut.

Pirkkala Ti 26.3. Birckalaiset ry järjestää, Silmu-lukion tiloissa klo 18-20: LUENTO Kuun vaikutus puutarhan kevättöissä, Anne Pöyhönen. Ilmainen. Lisätietoja.

Rauma To 31.1 LUENTO Kuun vaikutus puutarhassa ja terveydessä, Rauman kansalaisopisto, Aittakarinkatu 10, klo 18-20. Luentomaksu 6,-. Tärkeimmät puutarhan työt kuunkierron mukaan ja vähän terveydenkin hoitamista. Aikaa kysymyksille, kuukirjat ja -kalenterit myynnissä. Lisätietoja Kevään 2019 oppaasta.

Seuraa Yläkuun Facebook sivua.
CURRENT MOON

moon info

 

Kuu ja sää Päiväkirja 2019 on myynnissä vielä alkukesän.

Töiden tekoajat kuun mukaan, sääpäiväkirja ja tilaa muistiinpanoille.

 

Kuu - Naisen Voima

Terhi Hirvikallion kirja avaa naisen kuurytmiä - ja auttaa miehiäkin ymmärtämään!

 

Uusintapainos:
Nappaako tänään - opaskirja kalamiehille kalantulon ennustamisessa

Ilmanpaine, tuuli, lämpötila ja kuun vetovoima.