Kuu - Naisen Voima

Terhi Hirvikallion uutuuskirja avaa naisen kuurytmiä - ja auttaa miehiäkin!

 

Yläkuu ja alakuu -kirja

Kansanperinteen mukaiset töiden tekoajat kuunvaiheiden mukaan.

 

Kuun vaikutus -kirja

Lisää perimätietoa: Kuun vaikutus terveyteen, puutarhaan, peltoon ja metsään.

LUE: Miten Kuu vaikuttaa juuri nyt...? Mitkä työt tuottavat nyt parhaan tuloksen, mitkä vasta kuunvaiheen vaihduttua?

Wanhan ajan Kuukalenteri 2018 on myynnissä koko vuoden!

Katso esimerkkikuva kalenterista ja lue lisää: Seinäkalenteri, jossa on upeat kuvat taivaan ilmiöistä ja eri töiden tekoajat kuun vaiheiden ja suomalaisen kansanperinteen mukaan: Kylvö, istutus, perkaus, yrttien keruu, vihdan eli vastan tekoaika, vesakon raivaus, hiusten leikkuu, puiden kaato eri tarkoituksiin, yrttien keruu, joulukuusen kaatoaika, jne... joka päiväruudussa valmiina!

LISÄ-KALENTERIVIHKO 2015-2020: Jos Kuun vaikutus -kirjasi on muutaman vuoden vanha, ja kaipaat kalenterisivuja 2014:stä eteenpäin, tilaa lisäkalenterivihko 2015-2020. Hinta 5,-, ei postikuluja, lasku mukana. Nykyisissä Kuun vaikutus -kirjoissa ovat jo nämä vuodet!

TULEVIA TAPAHTUMIA:

Ti 9.1. klo 18.00 Anne Pöyhösen LUENTO Kuun vaikutus puutarhan ja terveyden hoidossa Rekolan Marttojen tiloissa Vantaalla. Järjestäjän sivut.

La-su 10.-11.2.2018 Minä Olen -hyvinvointimessut Finlandiatalossa Helsingissä. Tapahtuman sivut.

La 17.2.2018 klo 12-17 Kouvolassa. Anne Pöyhönen pitää yhden päivän Kuu-kurssin: Kuun vaikutus kansanperinteen mukaan: Puutarhan hoito, terveyden hoito, rakentaminen, ja muut arjen askareet. Tässä on nyt se pitkään kysytty laajempi kokonaisuus kuun vaikutuksesta eri töissä ja itsensä hoitamisessa. Kurssille voi tulla aloittelijatkin, sen verran kerrataan perusteita, mutta nyt on tilaisuus kertoa tarkemmin eri töistä, ja keskustelulle ja kysymyksille jää hyvin aikaa. Tauon aikana voi käydä lähikahvilassa ja aina paikan päälläkin kahvia löytyy. Käydään läpi Kuun kaksi eri sykliä: kuun vaiheet ja eläinratamerkit (eli Kuun korkeus). Kaikkien merkitys puutarhan hoidossa, viljelyssä, huonekasveissa sekä kodin ja arjen töissä. Metsänhoidosta ja puiden kaadosta polttopuuksi ja rakentamiseen, vesakon raivaus ja puuntaimien istutus. Miten rakentaa niin että kosteus ei pesiydy rakenteisiin, tai tehdä pientä remonttia sisällä niin ettei maalihöyry kerry elimistöön. Eri kehonosien parhaat hoitoajat, milloin mennä hammaslääkäriin ja leikkauksiin. Mitä erityistä on täysikuun ja uudenkuun ajassa, ja mitä nykytiede näistä ilmiöistä osaa kertoa. Kuunkierron vaikutus säähän ja sään vaikutus terveyteen. Ilmottautuminen järjestäjän sivuilla.

La 3.3.2018 Klo 13-15. Lapinlahdella Kaskikuusen opistolla LUENTO: Kuu ja terveys - kehon hoito kuunkierron mukaan, vastan teosta täysikuun vaikutukseen. Lisätietoa järjestäjän sivulla lähempänä ajankohtaa.

Haluatteko tapahtumaanne luennon Kuun vaikutuksesta kansanperinteen mukaan tai suomalaisen kalenterin historiasta (almanakka & riimusauva)? Ota yhteyttä puh. 050 535 33 21. Yhteystiedot.

Anne Pöyhösen radiohaastattelut Kuun vaikutuksesta:
- Yle Radion haastattelu joulukuusen kaatoajasta 14.12.2016.
- Syyskuu 2015: Anne Pöyhösen haastattelu kuunkierron vaikutuksista Radio Classic:in kanavalla.
- Anne Pöyhösen haastattelu kuunkierron vaikutuksista Yle Radiossa 1.10.2014
- 20.1.2014 METSÄRADIO: Anne Pöyhösen haastattelu puiden kaatoajoista (Kuuntele netissä.)
- Anne Pöyhösen haastattelu joulukuusen kaatoajasta Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 18.12.2013.
- Kuuntele tästä: Anne Pöyhönen kertoo Kuun vaikutuksesta ja Wanhan ajan Kuukalenterin käytöstä. Ruotsin suomalaisten Sisu-radion haastattelu 25.4.2013
- Anne Pöyhösen haastattelu Yle Radio Keski-Suomi 19.6.2013
- Sisu-radiossa Ruotsissa 24.4.2013 (Kuuntele netissä.)
- Yle Radio Keski-Suomi 11.3.2013. (Tekstinä netissä.)
- Yle Radio Satakunta joulun alla 2011. (Vain suorana lähetyksenä, ei netissä.)
- Yle Radio Satakunta kesäkuussa 2011.
- Yle Radio Satakunta ssa 2010.
- Joensuun radio tammikuussa 2010.
- Yle Radio syyskuussa 2009.

Menneitä tapahtumia:

Ma 4.12. Anne Pöyhösen LUENTO Kuun vaikutus puutarhan hoidossa Tampereen puutarhaseuralla klo 18.00, Kuninkaankatu 36 B. Järjestäjän sivut.

To-Su 26.-29.10. Helsingin Kirjamessut. Uusi sijainti 7e 110: löydät Yläkuun osaston e-käytävän varrelta kulmapaikalta, vähän sen jälkeen kun 6-halli muuttuu 7-halliksi. Tapahtuman sivut.

Pe-Su 20.-22.10. Helsingissä I Love Me -messut, messukeskuksessa. Tule kysymään, miten kuukalenterista katsotaan parhaat päivät hiusten leikkuulle ja värjäyksille, eri kehonosien hoidoille, hammaslääkärille ja leikkauksiin. Osaston sijainti: 7 p 134, eli halli 7, p-käytävän varrella. Messujen sivut.

CURRENT MOON

moon info
Seuraa Yläkuun Facebook sivua.

 

Kuu ja sää Päiväkirja 2018 myynnissä koko vuoden!

Töiden tekoajat kuun mukaan, sääpäiväkirja ja tilaa muistiinpanoille.

 

Kuun vaikutus rakentamiseen

Perimätieto talon rakentamisen kaikista työvaiheista: salaojitus, betonivalu, puu-rakentaminen, maalaus.