Yläkuu ja alakuu -kirja

Kansanperinteen mukaiset töiden tekoajat kuunvaiheiden mukaan.

 

Kuun vaikutus -kirja

Lisää perimätietoa: Kuun vaikutus terveyteen, puutarhaan, peltoon ja metsään.

 

Kuun vaikutus rakentamiseen

Perimätieto talon rakentamisen kaikista työvaiheista: salaojitus, betonivalu, puu-rakentaminen, maalaus.

Blogi: Miten Kuu vaikuttaa juuri nyt? Mitkä työt tuottavat nyt parhaan tuloksen, mitkä vasta kuunvaiheen vaihduttua? Lue tästä!

Wanhan ajan Kuukalenteri 2018 on myynnissä koko vuoden!

Katso esimerkkikuva kalenterista ja lue lisää: Seinäkalenteri, jossa on upeat kuvat taivaan ilmiöistä ja eri töiden tekoajat kuun vaiheiden ja suomalaisen kansanperinteen mukaan: Kylvö, istutus, perkaus, yrttien keruu, vihdan eli vastan tekoaika, vesakon raivaus, hiusten leikkuu, puiden kaato eri tarkoituksiin, yrttien keruu, joulukuusen kaatoaika, jne... joka päiväruudussa valmiina! Sisältää kesän parhaat #kitkemispäivät.

TULEVIA TAPAHTUMIA:
To 26. heinäkuuta KUUSAMOSSA Anne Pöyhösen ILMAISLUENTO kuun vaikutuksista entisajan töihin, luontoon ja terveyteen Kuusamon Kansanparannuspäivillä, Kuusamotalolla klo 15 (Kaarlo Hännisen tie 2, Kuusamo). Kuukirjat ja -kalenterit myynnissä, reilusti aikaa kysymyksille ja juttelulle luennon jälkeen. Seuraavana päivänä klo 14 toinen luento, jossa lisää ja syvällisemmin vaikutuksia terveyden hoitamiseen. Luonnontuotealan tapahtuma & tori klo 10-19: kansanparantajien näytehoitoja, vastantekokoulu, myynnissä käsitöitä ja luonnontuotteita kuten koivuntuhkaa, koivunmahlaa, pakuria, ruusunjuurta, ym. Tapahtuman ohjelma.

Pe 27. heinäkuuta KUUSAMOSSA Anne Pöyhösen ILMAISLUENTO kuun ja sään vaikutuksista terveyteen. Kuusamon Kansanparannuspäivillä, Kuusamotalolla klo 14. Kuukirjat ja -kalenterit myynnissä, reilusti aikaa kysymyksille luennon jälkeen. Tapahtuman ohjelma.

To-La 16.-18. elokuuta Lepaa 2018 puutarhamessut Hämenlinnan lähellä. Tapahtuman sivut.


Haluatteko tapahtumaanne Anne Pöyhösen luennon Kuun vaikutuksesta kansanperinteen mukaan tai suomalaisen kalenterin historiasta (almanakka & riimusauva)? Ota yhteyttä puh. 050 535 33 21. Yhteystiedot.

Anne Pöyhösen radiohaastattelut Kuun vaikutuksesta:
- Yle Radion haastattelu joulukuusen kaatoajasta 14.12.2016.
- Syyskuu 2015: Anne Pöyhösen haastattelu kuunkierron vaikutuksista Radio Classic:in kanavalla.
- Anne Pöyhösen haastattelu kuunkierron vaikutuksista Yle Radiossa 1.10.2014
- 20.1.2014 METSÄRADIO: Anne Pöyhösen haastattelu puiden kaatoajoista (Kuuntele netissä.)
- Anne Pöyhösen haastattelu joulukuusen kaatoajasta Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 18.12.2013.
- Kuuntele tästä: Anne Pöyhönen kertoo Kuun vaikutuksesta ja Wanhan ajan Kuukalenterin käytöstä. Ruotsin suomalaisten Sisu-radion haastattelu 25.4.2013
- Anne Pöyhösen haastattelu Yle Radio Keski-Suomi 19.6.2013
- Sisu-radiossa Ruotsissa 24.4.2013 (Kuuntele netissä.)
- Yle Radio Keski-Suomi 11.3.2013. (Tekstinä netissä.)
- Yle Radio Satakunta joulun alla 2011. (Vain suorana lähetyksenä, ei netissä.)
- Yle Radio Satakunta kesäkuussa 2011.
- Yle Radio Satakunta ssa 2010.
- Joensuun radio tammikuussa 2010.
- Yle Radio syyskuussa 2009.

Menneitä tapahtumia:

To 17. toukokuuta Helsingissä Hyötykasviyhdistyksen Taimitori. Paikka Annalan puutarha, Hämeentie 154. Kuukirjat ja -kalenterit myynnissä. Tapahtuman sivut.

Pe 4.toukokuuta klo 17.30 LUENTO Jyväskylän lähellä Wäärälässä: Kuun vaikutus kehon ja terveyden hoitamisessa, sekä myös ajankohtaisissa puutarhatöissä. Aikaa kysymyksille ja juttelulle. Kuukirjat myynnissä. Wäärälän facebook-sivut. Wäärälä on 25 km Jyväskylästä kaakkoon, katso lisää täältä.

La 12. toukokuuta Helsingissä Kotipuutarha Versoo -puutarhatapahtuma. Konepaja Bruno, Aleksis Kiven katu 17. Kuukirjat ja -kalenterit myynnissä.
Tapahtuman sivut.

Ti 3. huhtikuuta klo 17-18.30 LUENTO Viherlandiassa, Jyväskylässä: Kuun kierto ja puutarhatyöt. Ilmainen, mutta ilmottaudu ennakkoon, että mahdut mukaan. Pari edellistä viheriltaa ovat olleet täynnä jo ennakkoon. Järjestäjän sivut ja ilmottautumispuhelin.

Ke 24.1.2018 Anne Pöyhösen luento Helsingissä: Kansanomaiset käsitykset tähtitaivaan ilmiöistä. Miten vanha kansa ymmärsi Kuun liikkeet, nimitti tähtitaivaan kuviot, missä on Väinämöisen virsun jälki tai Kalevan miekka? Mikä on Kuun kasakka ja mitä siitä katsottiin? Miten Linnunradasta ennustettiin talven sää? Mitä kansanperinne kertoo sateenkaaresta ja revontulista? Ursan tiloissa Tähtitorninmäellä, Kopernikuksentie 1. Klo 18-20. Ursan tapahtumakalenteri

Seuraa Yläkuun Facebook sivua.
CURRENT MOON

moon info

 

Kuu ja sää Päiväkirja 2018 myynnissä koko vuoden!

Töiden tekoajat kuun mukaan, sääpäiväkirja ja tilaa muistiinpanoille.

 

Kuu - Naisen Voima

Terhi Hirvikallion kirja avaa naisen kuurytmiä - ja auttaa miehiäkin ymmärtämään!

 

Uusintapainos:
Nappaako tänään - opaskirja kalamiehille kalantulon ennustamisessa

Ilmanpaine, tuuli, lämpötila ja kuun vetovoima.